Organisatie

Montfides Investment Consultants 

Het financiële vak kent zijn eigen jargon. Om de particulier tot volwaardig gesprekspartner te maken, zijn onafhankelijke experts onontbeerlijk. Experts die de taal van de financiële professionals aan de andere kant van de tafel tot in de puntjes beheersen. Experts die weten waar ze op moeten letten, en die het koren van het vele kaf kunnen scheiden.

Dat laatste blijkt - helaas - in veel gevallen dringend nodig. Veel financiële 'dienstverleners' lijken in de eerste plaats vooral zichzelf een dienst te willen bewijzen. Uit onvrede met deze onaanvaardbare situatie besloten drs R.A.S. van den Berg, jhr mr G. Hooft Graafland en mr J. Schuller in het jaar 2000 tot de oprichting van Dutch Wealth Services BV, in 2007 omgedoopt tot Montfides Investment Consultants. De dagelijkse leiding berust bij R.A.S. van den Berg, de twee andere oprichters zijn op afstand betrokken bij de vennootschap.

drs R.A.S. (Aernout) van den Berg (1969) studeerde zowel fiscale economie als bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was onder meer belastingadviseur bij KPMG Meijburg & Co, private banker bij ABN Amro te Amsterdam en directeur bij Effectenbank Stroeve te 's-Gravenhage. Sinds 2000 is Van den Berg directeur van Montfides Investment Consultants.

jhr mr G. Hooft Graafland was van 1972 tot 2000 partner bij Barents & Krans advocaten en notarisen te 's-Gravenhage. Hij vervult een aantal commissariaten en bestuurslidmaatschappen van stichtingen en verenigingen waaronder de VEB (Vereniging van Effectenbezitters).

mr J. Schuller (1969) heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij was tot 2000 werkzaam bij Ernst & Young Belastingadviseurs te Den Haag, gespecialiseerd in de advisering van vermogende particulieren.

drs E. (Ewout) van den Berg (1971) heeft doctoraal economie behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte eerder voor ING Private Banking te Rotterdam en ABN AMRO Private Banking te Rotterdam en is thans directeur bij Montfides Investment Consultants.